sitelab.no

Sports betting

Nordmenn er et særdeles sportsinteressert folkeslag. Vi er over gjennomsnittet aktive både som mosjonister og TV-tittere, når vi sammenlignes med andre land rundt om i verden. Et problem vi imidlertid ofte kan komme ut for når vi benker oss foran TV-skjermen for å se fotball-VM og EM, OL-øvelser, og andre store begivenheter, er at det ikke alltid er nordmenn å heie på. Da ender man ofte opp som nøytrale tilskuere, som selvsagt kan gi en viss glede, men den intense spenningen som oppstår når man også engasjerer seg i resultatet er ofte ikke til stede. For mange blir derfor det å satse et lite beløp på en av utøverne eller lagene en løsning for å legge til litt ekstra spenning mens man overværer det hele fra sofaen eller puben.

Stuereint?

Gambling og sports betting har lenge slitt med et litt frynsete rykte. Dette kommer av at mange historisk har slitt med avhengighet, og spilt fra seg både gård og grunn. Man vet også at bookmakeren alltid setter oddsen på en slik måte at de statistisk vil sitte igjen med den største gevinsten til slutt. Holdningene til sports betting har imidlertid endret seg mye gjennom de siste årene, av ulike grunner. Blant annet er det innført strengere kontroll, hvor bookmakere pålegges mange krav som skal hindre at deres kunder ender opp som avhengige. Flere av de nettbaserte bookmakerne har også fått så avanserte statistiske modeller, delvis basert på maskinlæring og kunstig intelligens, at de kan tilby så høy odds på de ulike utfallene at de betaler tilbake 98-99% av innsatsen kundene har gjort. Det betyr at et lite innskudd kan vare relativt lenge, om man spiller edruelig, og holder seg til et fornuftig budsjett.

Komme i gang er enkelt

Det er fort gjort å komme i gang med sports betting. Mange kvier seg for å benytte andre tjenester enn Norsk Tipping, ettersom det er det man har blitt vant med, men de fleste nettsider nå til dags er lettfattelige og intuitive. Innskudd og uttak er også relativt friksjonsløst, ettersom de fleste aktørene tilbyr moderne betalingsmetoder som kredittkort, Skrill, Neteller og lignende. Før man setter i gang kan det være fornuftig å sette opp et budsjett, bestemme seg for hvilke sportsgrener man ønsker å satse på og lære seg de grunnleggende konseptene rundt odds. Det finnes også mange nettsteder som kommer med tips til hva man bør satse på, og instruksjonsvideoer på Youtube og andre steder som kan gi en grundigere statistisk innføring i hvordan man velger rett hendelse å satse på. Det er ikke alltid det er mest lønnsomt i lengden å alltid satse på favorittene, ettersom de også har lav odds.

Sports betting kan være avhengighetsskapende

Selv om sports betting i utgangspunktet kan være et sunt og spennende tidsfordriv, som gir ekstra spenning til til store og små sportsbegivenheter, er det viktig å være oppmerksom på faresignalene ved avhengighet. Alle kan bli avhengige av gambling, og sports betting er i så måte intet unntak. Ta derfor faresignalene på alvor, og sett gjerne grenser hos bookmakeren som tvinger deg til å holde det planlagte budsjettet. De fleste bookmakere er også opptatt av ansvarlig spilling, og tilbyr hjelp og råd mot avhengighet. Helsevesenet i Norge har også en egen hjelpelinje for spilleavhengighet, som man kan ringe om man skulle trenge hjelp.