sitelab.no

Mange forunderligheter

Sports-betting er både underholdende og spennende, gitt at det holdes innen ansvarlige rammer. Med et stadig økende tilbud av bookmakere, og mulige hendelser man kan satse pengene sine på, har både nordmenn og folk ellers i verden uante muligheter. Dette har også skapt en del interessante hendelser og utfall. Her er noen utvalgte anektdoter fra sports-bettingens historie:

 • Storbritannia er verdensledende innen sports-betting, og har hatt en bookmaker-bransje siden 1800-tallet.
 • Den årlige omsetningen av spillbransjen i Storbritannia er over 14 milliarder pund.
 • Med mange ulike bookmakere på nett, er det enkelt å sammenligne odds på de ulike utfallene. Av og til kan det oppstå situasjoner hvor bookmakere vurderer sannsynlighetene så ulikt, at det er mulig å sette penger på alle mulige utfall hos ulike bookmakere, og være garantert gevinst uansett utfall. Dette fenomenet kalles arbitrasje, og er også kjent fra valutamarkedet.
 • Julaften er en av dagene i året hvor det blir plassert flest veddemål i Storbritannia.
 • Sports-betting er mest populært blant menn i aldersgruppen 18-24 år.
 • Den mest populære sporten å satse penger på i Asia satser er cricket.
 • I Storbritannia er de mest populære sportsspillene fotball og hesteveddeløp.
 • Fotball er blant de 3 mest populære idrettene å satse penger på i nesten alle land. Det er ikke unaturlig gitt at det er verdens mest populære idrett, og har store ligaer, mesterskap og stjerner.
 • Super Bowl er den mest populære sportsbegivenheten å satse penger på i USA. Det er også den begivenheten som er mest sett på TV i løpet av året.
 • I India er hesteveddeløp den eneste sporten som er lovlig å satse penger på. Likevel finnes det utallige ulovlige bookmakere som fortsetter å ta innsatser på andre sportsbegivenheter over hele landet. Det ulovlige sportsspillmarkedet i India er anslått å være verdt rundt 150 milliarder dollar per år.
 • Kampen mellom Mali og Angola under Afrika-mesterskapet i 2010 så en av verdens mest sensasjonelle snuoperasjoner. Med bare 16 minutter igjen ledet Angola kampen 4-0. Da bestemte en spiller seg for å plassere fem pund på at Mali skulle snu kampen til minst uavgjort, og fikk naturlig nok svært god odds på et slikt veddemål. Mali scoret 4 raske mål, og den heldige gambleren fikk en utbetaling på 5000 pund tilbake. Trolig jublet den ukjente gambleren høyere enn spillerne fra Mali.
 • Billy Walters var notorisk kjent for å vinne stort i sports-betting. Han var en gang profesjonell pokerspiller, og er et levende bevis på at sports-betting ikke bare handler om flaks. Det endte med at mange av bookmakerne i Las Vegas nektet å ta veddemål fra den talentfulle spilleren. Et av hans beste veddemål var Super Bowl i 2010. Da skulle New Orleans Saints møte Indianapolis Colts. Walter satte 3,5 millioner dollar på New Orleans, som ikke skuffet. De beseiret Indianapolis Colts hele 31-17, og vant med det sin første Super Bowl.
 • 28. september 1996 er en beryktet dag på Ascot-veddeløpsbanen i England. Franki Dettori var en populær jockey som hadde for vane å vinne mye. Darren Yates satte 67 pund på at han skulle klare å vinne alle sine syv løp den dagen, til tross for at jockeyen selv uttalte i intervjuer i forkant at han maksimalt kunne vinne to av dem. Dettori endte likevel opp med å vinne alle syv løpene, og Yates plukket opp 550 pund på slutten av dagen.